Rea!

Nidarosdomens Jentekor & Trondheimsolisterne – LUX

150 kr

2L
Bluray-Audio + SACD
Klassiskt

Kategorier: , , Etiketter: ,

Beskrivning

Producerad i DXD (Digital eXtreme Definition) 352.8kHz/24bit av Lindberg Lyd, Norge

1. Hymn to love
2. Requiem
3. The Light

Att tillägna sig livskunskaper under en utmanande, bräcklig fas i livet – lära sig tillhöra, känna sig sedd och inkluderad, lära sig att bygga vänskap – allt detta är kärnan i Nidarosdomens flickkörs uppdrag. Requiem i Andrew Smiths version, beställt av kören, är löst baserat på den romersk-katolska mässan för de döda. Flera av texterna i den traditionella rekviemmässan har dock ersatts med bibliska hänvisningar till barns tragiska öde, vilket speglar dagens alltför frekventa konflikter där de unga är oskyldiga offer.

Det musikaliska materialet i Requiem hämtar sin inspiration från gregoriansk sång. Melodiska fragment av den antika rekviemmässan hörs i bakgrunden. Trygve Seims improviserande saxofon utgör en integrerad del av helheten, men lever ändå ett eget liv i nära sällskap med sångarna och Ståle Storløkken på orgel. Musiken utökas med Trondheimsolistenes härliga stråkar i Ståle Kleibergs Hymn to Love and the Light med Petra Bjørkhaug på orgel.

GRAMMY Awards.
”Dessa verk lägger till dimensioner av tro, hopp och kärlek. Och ljus också, när allt verkar mörkt. I livet finns det ögonblick att uppskatta och utmaningar att övervinna. Med Helge Torvunds ord: Ljuset du behöver finns. LUX är den konceptuella uppföljaren till MAGNIFICAT som nominerades för bästa surroundljudalbum”

Disc 1.
Hybrid SACD
MCH 5.1 DSD
Stereo DSD
RedBook PCM: MQA CD

Disc 2.
Pure Audio Blu-ray
2.0 LPCM 192/24
5.1 DTS HDMA 192/24
7.1.4 Auro-3D 96kHz
7.1.4 Dolby Atmos 48kHz
Immersive Audio*
mShuttle: MQA + FLAC + MP3
Region: ABC – worldwide.

*Immersive Audio är en ”ljudskulptur” som du kan flytta runt i rumsligt; omgiven av musik kan du röra dig i ljudrummet och välja vinklar, utsiktspunkter och positioner. Dolby Atmos och Auro-3D på denna Pure Audio Blu-ray levererar en ny standard som helt omsluter lyssnaren i en kokong av verklighetsnära ljud.
Inspelad i diskret 11.1 med DXD-upplösning.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Nidarosdomens Jentekor & Trondheimsolisterne – LUX”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *