Nils Landgren – Funky ABBA

219 kr389 kr

ACT
Jazz/Funk
2 Vinyl
CD

Artikelnr: N/A Kategorier: , , Etiketter: , ,

Beskrivning

ABBA-albumet Voyage dök upp som en form av come-back efter 40 års ”aldrig-mer-igen-period”. Lagom till årets musikcomeback och som en hyllning till den svenska supergruppen återsläpptes en av Landgrens största klassiker på vinyl: ”Funky ABBA” av Nils Landgren Funk Unit från 2004.

Fans och musiktidningar räknar detta album med Mr. Redhorn och hans kultband till ett av de bästa i världen och än idag spelas de på radio och på klubbar av DJ:s. Landgren, som en gång själv spelade trombon på ABBA-hiten “Voulez-Vous”, bad personligen ABBAs Benny Andersson om hans välsignelse inför albumet. Han frågade om det var okej att få göra funkversioner av några ABBA-låtar: “ Men…det går ju inte!?” svarade Benny. ”Jo”, sa Landgren, ”Jag tror faktiskt att det går…”, ”ABBA var väl aldrig funky direkt. Men om du kan göra det, så gör det!” svarade Andersson tillbaks. Han blev så entusiastisk över projektet att han nyfiket var på plats i legendariska Polar Studio under inspelningstillfällena och missade inte möjligheten att själv spela piano på ett bonusspår till albumet i duo med Viktoria Tolstoy.

”Funky ABBA” blev det mest sålda Funk Unit-albumet genom tiderna.
”It’s hard to believe: ABBA grooves, and how!” skrev recensenten på magasinet STEREO efter skivans release. För den begränsade vinylupplagan har albumet remastrats.

1. Money, Money, Money
2. Knowing Me, Knowing You
3. Voulez-vous
4. Thank You For The Music
5. Super Trouper
6. Summer Night City
7. Gimme! Gimme! Gimme!
8. The Name Of The Game
9. Dancing Queen
10. Take A Chance On Me
11. Sos
12. When All Is Said And Done (Piano: Benny Andersson, sång: Viktoria Tolstoy)

Ytterligare information

Variant

CD, Vinyl

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Nils Landgren – Funky ABBA”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *